zaterdag 5 september 2015

Bonte Holle Kroppers middag

Rare jongens die sierduivenfokkers. Zo zien ze elkaar maanden niet of soms misschien nog veel langer, zo staan ze bij elkaar op de stoep....
Het gebeurde een week of 4 geleden op Facebook: Gerrit en John zitten in 1 van hun regelmatige chats, zegt de een tegen de ander: "5 september, zullen we dan even bij elkaar komen om onze jongen te vergelijken?" "Ja is goed, vraag ik Henk." "Ok, dan vraag ik Peter."

Zwartbont Gerrit

Een dag later is alles geregeld, 5 september komen we even bij elkaar, gewoon om elkaars jongen te bewonderen, elkaar wat op weg te helpen.
Dat was dus vanmiddag, Henk opgehaald en op naar Vroomshoop, naar de familie Deuzeman, als altijd gastvrije ontvangers van weer een kleine Holle Kropper happening. Peter meldt zich even later ook.
De oogst van de dag: 50 bonte Holle Kroppers bij elkaar allemaal van 2015, van 4 fokkers. Zwartbont had wat de overhand, maar door de aantallen lieten de andere kleuren zich in kwaliteit niet ondersneeuwen. Gewoon een paar uur bij elkaar, elkaars dieren bekijken, wat tips en trics uitwisselen, bij kletsen, sociaal contact, het belangrijkste onderdeel van elke hobby.

Blauwbont Peter
Nee er was geen winnaar, ieder wees wel een paar favorietjes aan, duiven ruien echt flink, we kunnen er niets van zeggen, maar toch ook alweer zoveel. Hieronder de foto's van de dag, ze zeggen genoeg.
Drie wijze mannen 
Geimproviseerde showtent


Roodzilver Peter

Jan, Henk, Peter, Gerrit

                                     


Geen opmerkingen:

Een reactie posten