zaterdag 4 november 2017

Op bezoek bij familie van Weyck - Ahaus

Het zal ongeveer 10 jaar geleden zijn dat we elkaar voor het eerst ontmoetten. Jurgen was toen een pas beginnend fokker van de Holle Kropper, ikzelf behoorde op dat moment tot de meer bekende mensen die met het ras te maken had.

Jurgen en ik hebben altijd goed met elkaar overweg gekund. We begrijpen elkaar, gaan een goed gesprek dat iets dieper gaat niet uit de weg, met geduld en respect weten we elkaar verder te helpen.

Vorig jaar tijdens de Gelderlandshow in Wychen werd al eens geopperd om langs te gaan in Ahaus, nu, bijna een jaar later was het eindelijk zover. 
Kennismaken met vrouw Meriam en kinderen Mats en Charlotte. Uitwisselen van nieuwtjes en ervaringen, discussie over wat nu eigenlijk wenselijk is bij de Holle Kropper. 
Door de hokken, wat vind jij, wat valt je op, hoe doe jij dat? De normale vragen die een fokker heeft, als er een gelijkgestemde op bezoek komt. Elkaars ervaringen delen maakt zo'n dag tot een geslaagde dag, leerzaam voor beide kanten. Een voortreffelijke lunch om de inwendige mens te versterken helpt daar ook geweldig bij natuurlijk.
Ik heb een aantal mooie dieren gezien. De inmiddels beroemde roodzilver gebande duivin van Jurgen, maar ook de nakomelingen daarvan, een aantal mooie witte Holle Kroppers. Ik heb de duif van zoon Mats kunnen bewonderen. Paul is een prachtig dier. De hobby van mevrouw van Weyck, de dwergkonijnen, tot in de puntjes verzorgt.
Wat vooral treft is de saamhorigheid en liefde in het gezin, je wordt daardoor meteen deelgenoot van "Team van Weyck".

Hieronder nog een willekeurige greep uit de foto's die ik mocht maken.

Familie van Weyck bedankt voor de gastvrijheid, inzichten en vooral de hele leuke dag!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten