zondag 26 april 2020

2020-04-26 Jongen tweede ronde

Hallo allemaal,

het is weer tijd voor een update over de jongen van de tweede ronde.
Zoals al eerder geschreven waren er van de tweede ronde 3 koppels met bevruchte eieren van de vier.
Deze zijn inmiddels uitgekomen, geringd en laten al wat meer zien van de kleur die zij in hun DNA mee gekregen hebben.
Van het zwarte bonte koppel zijn er wederom twee jongen. Zoals het nu lijkt is hier 1 blauwbonte bij, wel met een hele donkere dekkleur, de andere laat net wat kleur zien op het vleugeldek, maar deze lijkt gewoon zwartbont te worden.
 

De foto's zijn zo niet heel duidelijk, maar er komt vast nog een update binnen afzienbare tijd met betere foto's. Het is opvallend dat er een gebande uit het koppel valt, via de doffer is dit duidelijk, maar dit zou erop wijzen dat ook in de zwartbonte duivin geband schuil gaat.

Van het koppel fokzuiver roodzilver x zwartbont is wederom 1 jong, deze lijkt roodzilver te worden, maar net als het duifje uit de eerste ronde, zie je ook bij dit diertje al wat gehamerde tekening.
Van het koppel geelzilver x roodzilver was de eerste ronde niets, de tweede ronde laten twee gezonde jongen zien, beiden geelzilver, hoewel de jongste wat donkerder lijkt qua kleur. Maar de snavels en de nagels zijn bleek tot wit, wat wijst op een recessieve kleur.

De eieren van de derde ronde zijn er inmiddels ook, hiervan heeft het zwartbonte koppel 1 bevrucht ei, het koppel roodzilver x zwartbont 2 bevruchte eieren en het koppel geelzilver x roodzilver ook twee bevruchte eieren. Helaas is het koppel geelzilver x geelzilver voor de 3de maal onbevrucht.

Tot de volgende!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten